Trainingsdagen hoorzittingen

Het houden van hoorzittingen wordt in zowel de memorie van toelichting als in de rechtspraak als een essentieel onderdeel van de bezwaarfase gezien. Essentieel betekent dat er een hoge mate van zorgvuldigheid moet worden betracht.

Sinds de opkomst van de NCNP kantoren wordt er steeds meer gevraagd van de gemeentelijke ambtenaar op het gebied van kennis en kunde omtrent het houden van hoorzittingen. Deze kantoren halen namelijk een groot deel van de inkomsten uit het houden van hoorzittingen. Onzorgvuldigheden in de hoorzittingsprocedure leiden in beroep dan ook regelmatig tot onnodige proceskostenvergoedingen.

Speciaal voor het houden van hoorzittingen hebben wij een training ontwikkeld die bestaat uit één theoriedag en één praktijkdag:

  • De theoriedag bestaat uit een mix van actuele jurisprudentie, het geven van handvatten, het bespreken van de wet- en regelgeving. Ook de eisen aan de uitnodiging die aan de hoorzitting vooraf gaat zal hierbij aan bod komen.
  • De praktijkdag bestaat uit het oefenen van hoorzittingen (waarin de stof uit de theoriedag moet worden toegepast) aan de hand van bestaande casussen vanuit uw jouw gemeentelijke praktijk. Deze casussen dient u je zelf aan te leveren.

Tijdens beide dagen is er voldoende ruimte voor (praktijk) vragen. Hoewel de theoriedag en de praktijkdag complementair zijn aan elkaar, is het ook mogelijk om alleen de theoriedag af te nemen indien u dat wenst. Wij raden het alleen niet aan om alleen een praktijkdag aan te vragen daar deze zonder de theoriedag veel minder impact heeft.

Duur

Deze training bestaat uit twee dagen. Daarnaast is wel enige voorbereiding door de deelnemers vereist voor de praktijkdag.

Data

Deze worden in overleg met de opdrachtgever afgestemd.

Locatie

Deze cursus wordt zowel met open inschrijving als incompany aangeboden. Bij een open inschrijving zal de locatie nader worden bepaald rekening houdend met de deelnemers. Bij een incompany cursus zal de locatie worden bepaald door de opdrachtgever.

Heb je interesse? Bel of mail ons, dan brengen we met plezier een offerte uit voor een cursus die is afgestemd op jullie wensen en behoeften.

Meld je hier aan!

Met één klik kom je met ons in contact!

Aanmelden